Profesionalių sportininkų racione – liofilizuotas maistas

Rokas Milevičius – pirmasis lietuvis, dalyvavęs prestižinėse „Volvo Ocean Race“ buriavimo lenktynėse aplink pasaulį. Devynis mėnesius trukusiose lenktynėse sportininkui teko įveikti begalę iššūkių, tačiau laidai „Mitybos ir sporto balansas“ garsus buriuotojas pasakoja apie daugeliui nematomą šios sporto šakos pusę –  buriuotojų maisto racioną.

„Buriuotojai lenktynių metu maitinasi liofilizuotu maistu. Tai maistas, užšaldomas ir išdžiovinamas didelėje vakuuminėje erdvėje. Tokiu būdu maistas išsaugo visas vertingas medžiagas, kurios lenktynių metu yra itin svarbios kiekvienam buriuotojui. Daugelis mano, kad liofilizuotas maistas – lyg greitas ir nesveikas maistas, tačiau taip nėra. Liofilizuojant maistą nenaudojamos jokios cheminės medžiagos ar konservantai. Žinoma, nuolat valgant tą patį patiekalą, atsibosta taip, kad net žiūrėti į tą pusę nesinori, tačiau visiems, kurie ragauja pirmą kartą, yra labai skanu“, – pasakoja Rokas Milevičius.

Pamatykite, kokį patiekalą į laidos studiją atsivežė buriuotojas  Rokas Milevičius ir kaip jo skonį įvertino laidos vedėja Vlada Musvydaitė.

Išbandyk trenerių treniruotes:

Spalis 2017
PATKPnŠS
 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31